flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено судовий розгляд справи по обвинуваченню жінки у вчиненні діяльності, спрямованої на насильницьку зміну конституційного ладу, зміну меж і державного кордону України

27 лютого 2023, 10:08

17 лютого 2023 року Ухвалою суду на 15.00 годину 07 березня 2023 року призначено судовий розгляд справи по обвинуваченню 61-річної жінки у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 109 (Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій), ч. 1 ст. 110 (Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій), ч. 2 ст. 436-2 (Виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії Російської Федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочату у 2014 році, представників збройних формувань Російської Федерації, іррегулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд та груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих Російською Федерацією, а також представників окупаційної адміністрації Російської Федерації, яку складають її державні органи і структури, функціонально відповідальні за управління тимчасово окупованими територіями України, та представників підконтрольних Російській Федерації самопроголошених органів, які узурпували виконання владних функцій на тимчасово окупованих територіях України) Кримінального кодексу України.

Згідно даних обвинувального акту, жінка звинувачується в розповсюдженні на своєму акаунті в забороненій соціальній мережі «Однокласники» матеріалів, що містять висловлювання, виражені у формі прямих публічних закликів, в об’єктивному змісті яких йдеться про зміни меж і державного кордону України.

Судовий розгляд даного кримінального провадження здійснює суддя Гук Т.Р.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 574/663/22.