flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винесено вирок у справі по обвинуваченню особи у поширенні символіки комуністичного тоталітарного режиму

14 лютого 2023, 08:50

13 лютого 2023 року до 2 років позбавлення волі з призначенням іспитового строку терміном в 1 рік засуджено чоловіка за поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

Згідно даних обвинувального акту літній чоловік, діючи умисно, використовуючи свій власний мобільний телефон із виходом в мережу Інтернет, на власній інтернет-сторінці (акаунті) соціальної мережі "Однокласники" поширював матірали (листівки, замітки у формі відміток "Клас"), у яких міститься символіка комуністичного тоталітарного режиму.

Нагадаємо, що разом з обвинувальним актом до суду надійшла угода про визнання винуватості, укладена між прокурором та обвинуваченим. Відповідно до вказаної угоди, пенсіонер визнав свою вину в повному обсязі.

Вироком від 13 лютого 2023 року суд затвердив угоду про визнання винуватості, визнав винним громадянина К. у пред’явленому йому обвинуваченні за ч.1 ст. 436-1 КК України та призначив йому узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі строком на 2 (два) роки, а на підставі ст.75 КК України звільнив останнього від відбування зазначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 1 (один) рік.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Головуючий суддя – Гук Т.Р.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 574/32/23.