flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Надходження обвинувального акту у справі по обвинуваченню особи у виготовленні, поширенні комуністичної, нацистської символіки та пропаганді комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів

10 січня 2023, 14:24

10 січня 2023 року на розгляд до Буринського районного суду Сумської області надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням мешканця Буринської ОТГ у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 КК України, а саме у поширенні символіки комуністичного тоталітарного режиму.

Згідно даних обвинувального акту літній чоловік, діючи умисно, використовуючи свій власний мобільний телефон із виходом в мережу Інтернет, на власній інтернет-сторінці (акаунті) соціальної мережі "Однокласники" поширював матірали (листівки, замітки у формі відміток "Клас"), у яких міститься символіка комуністичного тоталітарного режиму.

Варто зазначити, що обвинувальний акт в даному кримінальному провадженні надійшов до суду разом з угодою про визнання винуватості, складеною між обвинуваченим, прокурором у кримінальному провадженні та захисником обвинуваченого.

Матеріали кримінальної справи зареєстровані в автоматизованій системі документообігу Буринського районного суду Сумської області за № 574/32/23. Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за вказаним номером.

Судовий розгляд даного кримінального провадження здійснює суддя - Гук Тарас Ростиславович.